Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Φανερός δείπνος για ηλίθιους

Κάτι πρέπει να παίρνουν εκεί στην Ένωση Άθεων Ελλάδας, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή που έχουν με τον Χριστιανισμό διοργανώνοντας κάθε χρόνο φανερούς δείπνους την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής. Σε αυτό λοιπόν το άρθρο θα δούμε, γιατί ο φανερός δείπνος της ένωσης των άθεων είναι για ηλίθιους.

Φανερή ηλιθιότητα

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή: Είναι φανερή ηλιθιότητα να διοργανώνεις δείπνο εντελώς αντίθετο με τους κανόνες του Χριστιανισμού και στην ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, η οποία είναι ημέρα πένθους για τους Χριστιανούς. Γιατί όμως το λέω αυτό; Το θέμα δεν είναι τόσο το δείπνο αυτό καθεαυτό, αλλά το κίνητρο: Κάνουν αυτό το δείπνο για να προκαλέσουν τον καθένα, να τον νευριάσουν και να υπονομεύσουν την ίδια την θρησκεία, με την οποία έχουν εμμονή όλα αυτά τα χρόνια. Το να κάνεις μια πράξη, για να μπεις στο μάτι κάποιου, δεν είναι φανερή ηλιθιότητα;

Κάνουμε ο,τι θέλουμε

Το λέμε, το ξαναλέμε αλλά μου φαίνεται ότι δεν το κατανοεί κανένας ότι ο κάθε άνθρωπος πιστεύει όπου θέλει, τρώει ο,τι θέλει, στην τελική κάνει ο,τι θέλει. Με βάση αυτό λοιπόν, αν νηστεύεις, μαγκιά σου, κάνε το χωρίς ενοχές, αν από την άλλη δεν νηστεύεις, πάλι μαγκιά σου, ο καθένας έχει την γνώμη του, σωστά; Οπότε το να πρήζουμε τους άλλους εκατέρωθεν δεν είναι προς τιμήν μας, πόσο μάλλον να διοργανώνουμε φανερούς δείπνους, για να μπούμε στο μάτι μιας ομάδας.

Κλίμα πόλωσης

Πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτά τα δείπνα της Ένωσης Άθεων Ελλάδας καλλιεργούν κλίμα πόλωσης ανάμεσα στους Χριστιανούς και τους Άθεους αυξάνοντας έτσι τον φανατισμό από κάθε ομάδα αντίστοιχα, κάτι που στον αιώνα μας, μόνο αποδεκτό δεν είναι. Η κάθε πράξη, που έχει σκοπό να προκαλέσει και να κοροϊδέψει μια ομάδα, δεν είναι ηθικά αποδεκτή, ακόμα και από εσάς τους άθεους, οι οποίοι διαλαλείτε ότι δεν είστε και δεν υπήρξατε ποτέ φανατικοί με τις ιδέες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου