Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Η Δημοκρατία και η Συμφωνία των Πρεσπών

Σε αυτό το άρθρο, δεν θα σχολιάσω αν η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή ή κακή, αλλά την αντιμετώπιση, που υφίσταται ο Ελληνικός λαός από την κυβέρνηση και αφορμή αποτελούν τα χημικά στο συλλαλητήριο, το οποίο έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος.

Αντιμετώπιση του ελληνικού λαού
Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, τα δύο μέρη (ο λαός της ΠΓΔΜ και ο Ελληνικός λαός) δεν αντιμετωπίστηκαν ισότιμα. Συγκεκριμένα, ο λαός των Σκοπίων ρωτήθηκε για την Συμφωνία των Πρεσπών μέσω δημοψηφίσματος, που διεξήχθη στην γείτονα χώρα, ενώ ο Ελληνικός λαός ποτέ δεν ρωτήθηκε για αυτή την συμφωνία, παρόλο που τον επηρεάζει άμεσα. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η γνώμη των Ελλήνων δεν υπολογίζεται, κατά επέκταση εξαναγκάζονται να συμφωνήσουν σε κάτι, για το οποίο δεν ρωτήθηκαν.

Κοινοβούλια Σκοπίων και Ελλάδας
Η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκε από την βουλή των Σκοπίων και σε λίγες μέρες θα περάσει και από την βουλή της Ελλάδας, μόνο που υπάρχουν κάποιες διαφορές εις βάρος μας. Στο κοινοβούλιο των Σκοπίων απαιτήθηκε αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία (τα 2/3 εκείνης της βουλής), γιατί πρόκειται για εθνικό θέμα, ενώ στην Ελλάδα θα απαιτηθεί πλειοψηφία 151 βουλευτών και όχι 180 βουλευτών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, για «σπουδαίο εθνικό θέμα». Συμπερασματικά, ο ελληνικός λαός και το πολίτευμά μας υπονομεύονται.

Το Συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου
Την Κυριακή που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για την Συμφωνία των Πρεσπών. Η συνέχεια γνωστή, οι αστυνομικοί πέταξαν χημικά, για να διαλύσουν αυτή την ειρηνική διαδήλωση και αυτό μας οδηγεί ξανά στο συμπέρασμα πως η δημοκρατία στην Ελλάδα μόνο τυπικά υφίσταται και δεν ορίζει πλέον ο Ελληνικός λαός την τύχη του, όπως φάνηκε στα γεγονότα του συλλαλητηρίου.

Συμπέρασμα
Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, γίνεται αντιληπτό πως ο λαός της ΠΓΔΜ τουλάχιστον ρωτήθηκε και ακολουθήθηκε η πρέπουσα διαδικασία από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, κάτι που δεν έγινε στην Ελλάδα. Και μόνο στο γεγονός πως πήραν αποφάσεις χωρίς να μας ρωτήσουν, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή και αυτό πρέπει να μας ανησυχήσει για τα γεγονότα, που θα γεννήσει αυτή η Συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου