Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018

ΌΧΙ λέει ο κόσμος στη συμφωνία των Πρεσπών

Οι Δυναμικές Σκέψεις έκαναν τη δική τους έρευνα για την άποψη που έχει ο κόσμος για την συμφωνία μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας. Από αυτή την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο κόσμος κατά πλειοψηφία είναι κατά της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Αντιδράσεις και σχόλια στο Facebook
Παρατηρήθηκε πως στις ειδήσεις που αφορούν την συμφωνία, που υπεγράφη στις Πρέσπες, οι αρνητικές αντιδράσεις στις ειδήσεις αυτές (έλεος/angry) είναι κατά πολύ περισσότερες και πρώτες σε αριθμό. Επιπλέον, 9/10 σχόλια είναι κατά του υπουργού εξωτερικών ειδικότερα και της συμφωνίας γενικότερα.

Δημοσκόπηση ΔΣ
Θέλοντας το site να καταγράψει την γνώμη των αναγνωστών του, έγινε μια δημοσκόπηση σχετικά με αυτό το θέμα και σε δείγμα 403 ψήφων, το εντυπωσιακό 97% τάχθηκε κατά της συμφωνίας μεταξύ του Έλληνα και Σκοπιανού Υπουργού Εξωτερικών.Δημοσκόπηση της εκπομπής Tatiana Live
Η εκπομπή Tatiana Live με την Τατιάνα Στεφανίδου είχε κάνει και αυτή μια δημοσκόπηση για το αν συμφωνεί ο κόσμος με την υπογραφή Αθήνας και Σκοπίων. Ψήφισαν 3396 άτομα, νούμερο εξαιρετικά ικανοποιητικό και το 82% τάχθηκε κατά της συμφωνίας, ενώ το 18% υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.Αντιδράσεις στους δρόμους
Πολλές ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου και σε όλη την Ελλάδα. Από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη, από την Αθήνα ως την Θεσσαλονίκη. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω το μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στην Πλατεία Συντάγματος την 4η Φεβρουαρίου 2018, στο οποίο μίλησε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης. Σε αυτό το συλλαλητήριο γέμισε όλη η Πλατεία Συντάγματος με ένα εκατομμύριο άτομα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου