Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Το τέλειο domain

Θέλεις να κατοχυρώσεις ένα όνομα χώρου για το site σου, αλλά δεν ξέρεις ποιο όνομα να επιλέξεις; Μην ανησυχείς. Είμαι εδώ για να δώσω τις ταπεινές μου συμβουλές για το τέλειο domain name σε εσένα αγαπημένε μου αναγνώστη!

Επιλογή καταχωρητή
Πρώτα από όλα πρέπει να επιλέξεις τον καταχωρητή που θες για το site. Αυτός θα αναλάβει όλη την διαδικασία της κατοχύρωσης του δικού σου domain name και θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σου. Σου προτείνω να επιλέξεις το papaki.com, τον Νο1 καταχωρητή στην Ελλάδα. Εκεί φιλοξενούνται και οι Δυναμικές Σκέψεις.

Επιλογή TLD (Top Level Domain)
Πριν σκεφτείς το domain name που θες να έχει η ιστοσελίδα σου, αποφάσισε με ποιο TLD (.gr, .com κοκ) νομίζεις πως είναι καλύτερο να τελειώνει το URL σου. Επειδή θες το site σου να το διαβάζουν πολλοί και να το βρίσκουν εύκολα, καλύτερα να επιλέξεις ένα γνωστό TLD. Οι ελληνικές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν το .gr, άρα είναι θεμιτό να χρησιμοποιήσεις αυτό. Αν το site σου απευθύνεται και σε ξένους, τότε είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το .com, που είναι το πιο γνωστό TLD του διαδικτύου.

Συμβουλές για το καλύτερο Domain Name
Είναι πολύ σημαντική η επιλογή του ονόματος χώρου για την ιστοσελίδα μας, για αυτό πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:

Ταύτιση domain με το όνομα: Το domain name είναι θεμιτό να ταυτίζεται με το όνομα του blog μας, της επιχείρησής μας, της εταιρίας μας κλπ, οπότε το όνομα χώρου (domain name) θα επιλεγεί με γνώμονα αυτή την παράμετρο. Για παράδειγμα το blog Δυναμικές Σκέψεις πρέπει να έχει ένα domain name που να ταυτίζεται με αυτό το όνομα.

Αποφυγή αριθμών και παυλών: Συνιστώ να αποφύγετε τις παύλες και τους αριθμούς, γιατί οι μηχανές αναζήτησης, όσα sites έχουν στο domain τους παύλες ή αριθμούς, τα ρίχνουν χαμηλά στην κατάταξή τους με αποτέλεσμα να έχετε λιγότερους επισκέπτες στο site σας. Όπως καταλαβαίνετε ένα όνομα τύπου dunamikes-skepseis.gr δεν συνιστάται.

Βάζετε μόνο λατινικούς χαρακτήρες: Το .gr δίνει την δυνατότητα να ορίσουμε ένα domain name με ελληνικούς χαρακτήρες. Αν θέλετε να έχει επισκέπτες η ιστοσελίδα σας απαγορεύεται δια ροπάλου να το κάνετε, γιατί οι μηχανές αναζήτησης θα βάλουν το site σας στις τελευταίες θέσεις και επίσης σε κανέναν δεν αρέσει να αλλάζει το πληκτρολόγιό του γλώσσα κάθε λίγο για να μπει στο site σας. Άρα ένα όνομα τύπου δυναμικεςσκεψεις.gr δεν το σκεφτόμαστε ούτε για αστείο.

Μικρό και απλό domain: Όταν συστήνουμε σε κάποιον την ιστοσελίδα μας σημαντικό είναι να θυμάται και το όνομά της για αυτό πρέπει να είναι σε απλή γραφή και με όσο το δυνατόν λιγότερους χαρακτήρες. Αυτό σημαίνει πως το όνομα dunamikesskepseis.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το βάλουμε γιατί είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο να το θυμάται κάποιος για πάντα. Να θυμάστε, όσο μικρότερο, τόσο καλύτερο.

Το τέλειο domain
Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές κατέληξα στο domain dskepseis.gr, γιατί έχει μόνο λατινικούς χαρακτήρες και μικρό είναι και παύλες ή αριθμοί δεν υπάρχουν και με το όνομα του blog ταυτίζεται, καθώς το d σημαίνει dunamikes και ακολουθείται από τις skepseis κανονικά. Αυτές λοιπόν είναι οι συμβουλές μου για να δημιουργήσετε το τέλειο για εσάς domain.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου