Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δεκάλογος του Μαθητή

Καλό μήνα από τις Δυναμικές Σκέψεις! Μπήκε ο Σεπτέμβριος και τα σχολεία όπου να 'ναι ξεκινούν. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τον Δεκάλογο του Μαθητή βάζοντας κάποια πράγματα στη θέση τους.

1) Ο Μαθητής έχει δίκιο: Μην μου πείτε πως δεν ισχύει; Ξέρετε τι τραβάνε οι Μαθητές με τους Δάσκαλους και Καθηγητές που έχουν; Πολλές ασκήσεις, άδικες τιμωρίες και άλλα πολλά! Συν τοις άλλοις όλο τους παρεξηγείτε!! Από τους Γονείς ούτε μία υποστήριξη!! Έλεος πια!!!

2) Ο Μαθητής έχει πάντα δίκιο: Για τους παραπάνω λόγους ο Μαθητής έχει πάντα μα πάντα δίκιο!! Μην το αμφισβητείτε!!!

3) Σε περίπτωση που ο Μαθητής έχει "άδικο" ισχύουν τα άρθρα 1 και 2: Αν νομίζετε ότι ο Μαθητής έχει "άδικο", τότε πολύ λάθος το νομίζετε. Μην ξεχνάτε ότι οι Μαθητές είναι οι σκληρά εργαζόμενοι και ταλαιπωρούνται από όλα τα μέτωπα, δηλαδή τους Γονείς, τους Εκπαιδευτικούς και το Υπουργείο Παιδείας.

4) Ο Μαθητής δεν χαζεύει, συλλογίζεται: Είναι το μάθημα σε εξέλιξη και λένε οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές ότι οι Μαθητές χαζεύουν! Είναι δυνατόν; Απλά συλλογίζονται και σκέφτονται τις δυσκολίες της ζωής που τους περιμένουν. Εσείς, αγαπητοί μου Εκπαιδευτικοί δεν θέλετε να τους απασχολεί και να τους νοιάζει το μέλλον;

5) Ο Μαθητής δεν διαβάζει περιοδικά στην τάξη, ενημερώνεται: Δεν λένε πολλές φορές οι Εκπαιδευτικοί να διαβάζουν οι Μαθητές κι εξωσχολικά βιβλία; Όταν τελικά το κάνουν γιατί αρπάζονται; Επίσης δεν λένε στους Μαθητές να ενημερώνονται από πολλές πηγές και να σχηματίζουν τη δική τους άποψη; Αυτό κάνουν μέσα στην τάξη! Τόσο απλό και αντί να τους πείτε "μπράβο", τους κράζετε!!

6) Ο Μαθητής αξίζει σεβασμό γιατί δεν πληρώνεται σαν τους Καθηγητές: Μεταξύ Μαθητών και Καθηγητών υπάρχει μια σημαντική διαφορά, η οποία είναι ότι οι πρώτοι είναι στο σχολείο για να μάθουν δυο τρία πράγματα και οι δεύτεροι είναι στο σχολείο επειδή τους αρέσει η δουλειά τους. Πρέπει να εκτιμήσετε το γεγονός ότι οι Μαθητές τραβάνε όλα αυτά που τραβάνε χωρίς χρήματα, αφιλοκερδώς, οπότε αξίζουν σεβασμό και πρέπει να καταλάβετε ότι οι Καθηγητές πληρώνονται για αυτό που κάνουν, οπότε πρέπει να αντέχουν τις δυσκολίες της δουλειάς.

7) Δεν φταίει ο Μαθητής για τη φασαρία, ο Καθηγητής δεν εμπνέει: Λέτε συνεχώς ότι οι Μαθητές κάνουν φασαρία, χωρίς να έχετε σκεφτεί ότι ο Καθηγητής δεν εμπνέει. Οι Μαθητές θέλουν Εκπαιδευτικούς που θα τους δώσουν θάρρος να ελευθερώσουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον και όχι Καθηγητές βαρετούς. Τι να κάνουν και οι Μαθητές; Δείξτε λίγη κατανόηση!!!

8) Ο Μαθητής δεν αντιγράφει, συμβουλεύεται τον διπλανό του: Οι Εκπαιδευτικοί λένε συνεχώς στους Μαθητές τους να συνεργάζονται μεταξύ τους. Αυτό κάνουν στα τεστ και στα διαγωνίσματα. Γιατί πάλι νευριάζετε;; Εσείς δεν τα διδάσκατε αυτά;;; Τι θέλετε τελικά;;; Όλο μπέρδεμα είστε!!!

9) Ο Μαθητής δεν αργεί το πρωί, κερδίζει χρόνο ανάπαυσης: Οι Μαθητές έχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις, όπως ασκήσεις, αποστήθιση, διάβασμα καθώς και εξωσχολικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να κουράζονται έχοντας και τους Καθηγητές να τους ταλαιπωρούν ακόμη περισσότερο. Οι Μαθητές πότε-πότε θέλουν να κερδίζουν χρόνο ανάπαυσης για να αποδίδουν στο μάθημα καλύτερα. Γιατί κανείς σας δεν το εκτιμάει αυτό; Δηλαδή και θέλουν να αποδίδουν καλύτερα στο μάθημα και τρώνε και απουσία από πάνω;;;

10) Ο Μαθητής δεν ζωγραφίζει στο θρανίο, ελευθερώνει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες: Η τέχνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας. Οι Μαθητές το έχουν κατανοήσει πλήρως αυτό ζωγραφίζοντας στα θρανία και αντί να εκτιμήσετε τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες τους φωνάζετε και τους διατάζετε να καθαρίσουν τα θρανία! Αν δεν έχετε καλό γούστο, οι Μαθητές δεν φταίνε.

Τι άλλο θέλετε πια;;; Όλα τα χατίρια σας κάνουν γιατί σας αγαπούν!! Εκτιμήστε το λίγο Εκπαιδευτικοί και Γονείς!! Αφήστε τους Μαθητές να εκφράσουν τις ιδέες τους και να σας κάνουν υπερήφανους!!!

Υπογραφή,
Διονύσης Π - Απόφοιτος Λυκείου τη σεζόν 2015-2016.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου