Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Μετενσαρκώσεις

Η ανάρτηση αυτή πραγματεύεται το θέμα των μετενσαρκώσεων. Είναι αληθινές ή μήπως ψεύτικες; Γιατί έχουν απήχηση; Από που προέρχεται η ιδέα των μετενσαρκώσεων; Οι απαντήσεις στις γραμμές που ακολουθούν.

Ορισμός
Οι μετενσαρκώσεις έχουν ως δεδομένο ότι η ψυχή υπάρχει αλλά έχει την υποχρέωση να μεταβαίνει σε άλλα σώματα και σε άλλες ζωές. Υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτό γίνεται για την ίδια την ψυχή, δηλαδή ο σκοπός των μετενσαρκώσεων είναι να κάνουν τη ψυχή τέλεια και αυτό επιτυγχάνεται από τα διάφορα παθήματά της που την ωριμάζουν. Όταν η ψυχή καταφέρει και πράξει έναν τέλειο βίο, παύουν και τα ταξίδια της. Η καταγωγή αυτής της ιδέας προήλθε από τις ανατολικές ασιατικές χώρες και ένα ικανοποιητικό ποσοστό της δύσης την έχει υιοθετήσει σήμερα. Αυτός είναι ο ορισμός των μετενσαρκώσεων, παρακάτω εξηγείται γιατί δεν είναι αληθινές.

Χρόνος
Έναν παράγοντα που πρέπει να λάβουμε υπόψη, είναι ο χρόνος. Η φιλοσοφία των μετενσαρκώσεων βασίζεται στο γεγονός ότι η ψυχή μπορεί να γυρίσει σε μία επόμενη ή σε μία προηγούμενη ζωή. Σε προηγούμενη ζωή δε μπορεί να γυρίσει, γιατί ο χρόνος πάει μόνο μπροστά, άρα θα ήταν ενάντια στους νόμους του χρόνου και της φύσης μια μετενσάρκωση. Σε επόμενη ζωή επίσης δε μπορεί μια ψυχή να μεταφερθεί διότι τα γεγονότα τα ορίζει ο άνθρωπος με τις επιλογές του, κάτι το οποίο σημαίνει πως η μεταφορά της ψυχής στο μέλλον θα γινόταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όμως στη μετενσάρκωση η μεταφορά της ψυχής γίνεται σε συγκεκριμένες συνθήκες και καταστάσεις ανάλογα με τις πράξεις που έχουν γίνει. Επομένως, οι μετενσαρκώσεις δεν είναι εφικτές επειδή ο χρόνος δε το επιτρέπει. 

Χριστιανισμός
Σε αυτό το σημείο πρέπει να προβληθεί η άποψη για αυτό το ζήτημα στον Χριστιανικό χώρο. Ο Χριστιανισμός πιστεύει ότι οι Μετενσαρκώσεις δεν υφίστανται διότι όπως διαβάζουμε στην Παλαιά Διαθήκη, οι ψυχές πήγαιναν στον Άδη, μακριά από τον Θεό, πολλά χρόνια μετά, στην Καινή Διαθήκη διαβάζουμε ότι ο Χριστός πριν Αναστηθεί πήγε στον Άδη και πήρε τις εκεί ψυχές, οι οποίες περίμεναν όλους αυτούς τους αιώνες, δεν αναφέρεται πουθενά στη βίβλο ότι είχαν άλλες ζωές.

Επιθυμία
Η επιθυμία του ανθρώπου είναι να ζει. Όλοι λέμε ότι η ζωή είναι ωραία αυτός είναι ο κύριος λόγος που γεννήθηκε η ιδέα της μετενσάρκωσης, ακόμη η εν λόγω ιδέα καλύπτει στο εκατό τοις εκατό τον άνθρωπο καθώς αποφεύγει να κριθεί από τον Θεό και επίσης ζει περισσότερο στην εδώ ζωή. Συμπεραίνεται λοιπόν ότι οι Μετενσαρκώσεις είναι ανθρώπινες επιθυμίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου