Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Υποκρισία «προοδευτικών»

Αυτό το άρθρο σχολιάζει την υποκρισία των «προοδευτικών». Έχουμε συναντήσει πολλούς διεθνιστές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο κόσμος θα έπρεπε να καταργήσει τα έθιμα, τη θρησκεία και τα σύνορά του. Εκείνοι μάλιστα πιστεύουν πως μόνο έτσι θα υπάρξει Ισότητα και Ελευθερία. Κάθε άποψη είναι σεβαστή, όμως αυτό που με εξοργίζει είναι η υποκρισία και δυστυχώς συναντάται πολλές φορές στα σχόλια των «προοδευτικών».

Πηγή έμπνευσης
Πιστεύω ότι αξίζει να αναφέρω την πηγή έμπνευσης που έχω για τη συγγραφή αυτού του άρθρου. Στο διαδίκτυο, όπως γνωρίζετε, υπάρχουν πολλές απόψεις, άρα και αυτές των διεθνιστών και ακροαριστερών. Συνάντησα την υποκρισία αυτών κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα για παράδειγμα στο Facebook είδα κάποια να σχολιάζει όχι και πολύ ευγενικά. Ο διάλογος είχε ως εξής: ένας Τούρκος σχολίασε: «Πάρε το σχόλιό σου πίσω σε παρακαλώ, το να βρίζεις τον ηγέτη και τη θρησκεία μου δε το ανέχομαι» (αυτό ήταν απάντηση σε αρχικό σχόλιο που έλεγε «μεμέτια το νου σας»). Ένας άλλος απάντησε: «Ποιος σου έδωσε το λόγο για να μας πεις τι ανέχεσαι και τι όχι; Εδώ είναι Ελλάδα και ο καθένας λέει αυτό που θέλει. Στη χώρα σου υποδείξεις». Μέχρι στιγμής δε βλέπω κάτι επιλήψιμο στο διάλογο. Αυτό που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αυτό το άρθρο είναι το σχόλιο ενός «προοδευτικού» το οποίο έλεγε επί λέξη: «εδώ είναι το facebook και οχι η ελλαδα. οποτε βούλωσετο και σεβασου το καθένα όπως έχεις την απαίτηση να σε σεβονται. αν δεν ξερεις την λεξη πες της μαμά σου να κάνει άλλη μια προσπάθεια να στη μαθει μια που όταν ήσουν μικρός δεν εμαθες. ποτε δεν είναι αι αργά. χριστιανε του κωλου»

Ανάλυση σχολίου
Αυτό λοιπόν το σχόλιο είναι η πηγή έμπνευσης του σημερινού άρθρου, το οποίο σχόλιο θα αναλύσουμε σε αυτή την παράγραφο και θα ανακαλύψουμε την υποκρισία. Η έκφραση «βούλωσετο» όχι μόνο δε βοηθάει αλλά απωθεί το ξεκίνημα οποιουδήποτε διαλόγου. Δεν είναι μόνο αυτό όμως πιο κάτω λέει να «σεβαστεί όπως έχει την απαίτηση να τον σέβονται». Αντίφαση, αγαπητοί αναγνώστες! Έχει την απαίτηση εκείνος/εκείνη που έκανε το σχόλιο, το οποίο αναλύω, να σέβεται άλλους από τη στιγμή που ο ίδιος/ίδια δεν το κάνει; Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός όχι μόνο από την έκφραση που απομόνωσα αλλά και από το ύφος του σχόλιου που έγινε. Πάμε στο υπόλοιπο σχόλιο, το οποίο παραθέτω πάλι, συνοπτικά όμως «αν δεν ξερεις την λεξη...ποτε δεν είναι αι αργά. χριστιανε του κωλου». Είναι προσβολή να λέμε σε κάποιον ότι δεν ξέρει τι είναι σεβασμός και να αναφερόμαστε κιόλας στην οικογένειά του, βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα ότι δεν έμαθε τα βασικά από το σπίτι του. Είμαι κατά των αναφορών επί προσωπικού και μπορείτε να διαβάσετε εδώ περισσότερα για αυτό. Η αναφορά επίσης στη θρησκεία που πιστεύει κάποιος είναι περιττή. Τεράστια υποκρισία από το άτομο που έγραψε το σχόλιο. Δεν είναι δυνατόν να υιοθετεί κάποιος απόψεις που μιλάνε για Ισότητα και Ελευθερία, κατάργηση συνόρων, εθίμων, θρησκειών να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο που μόλις είδαμε. Αυτό είναι το ένα εκατοστό της υποκρισίας τους, θα σας αναφέρω άλλο ένα γεγονός στην επόμενη παράγραφο.

Υποκριτικό περιστατικό
Θα σας αναφέρω ένα ακόμα περιστατικό υποκρισίας, το οποίο συναντήθηκε στο Twitter. Ήταν ένας διάλογος, ο οποίος έγινε ανάμεσα σε εμένα και μία ακροαριστερή διεθνίστρια. Υποστηρίζει δηλαδή την κατάργηση των συνόρων, των εθίμων και των θρησκειών. Σας παραθέτω τον διάλογο: «Ούτε Θεοί, ούτε Αφέντες, ούτε Κράτη, ούτε σύνορα. Για έναν κόσμο Ισότητας και Ελευθερίας.», παρεμβαίνω λέγοντας ευγενικά «Γνωρίζετε ότι αυτό είναι μια δική σας ουτοπία και μια δική σας επιδίωξη που δε θα βοηθήσει το κοινό καλό.», μου απαντάει ότι «δεν υπάρχει κοινό καλό και ευτυχώς δεν αντιπροσωπεύω κανέναν», απαντάω πάλι με ευγενικό ύφος ότι «Τι εννοείτε ότι δεν αντιπροσωπεύετε κανέναν; Όταν λέω "κοινό καλό", αναφέρομαι στο κοινό συμφέρον όλων των Εθνών». Τι έγινε μετά; Με μπλόκαρε με συνοπτικές διαδικασίες. Ο διάλογος είναι αυτός που βλέπετε επί λέξη! Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Έχω και φωτογραφίες για όποιον είναι δύσπιστος. Πιστεύετε ότι κάποιος που θέλει Ισότητα και Ελευθερία μπλοκάρει χωρίς λόγο και αιτία; Δε μπορούσε να μου απαντήσει σε αυτό που τη ρώτησα; Τόσο «αγενής» ήμουν που έπρεπε να με βγάλει στη σέντρα; Πήρα γνώμες και από τους ακόλουθους μου στο Twitter και όλοι μου δώσανε δίκιο! Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όποιος δεν παίρνει από διάλογο, είναι ακατάλληλος να υποστηρίζει τέτοιες απόψεις, γιατί το άτομο θα θεωρηθεί από πολλούς και από εμένα, ένας υποκριτής και τίποτα παραπάνω που κρύβεται πίσω από αυτές τις «προοδευτικές» ιδέες.

Αναχρονιστική πρόοδος
Υπάρχουν και άλλα παλαιότερα περιστατικά τα οποία για ευνόητους λόγους δε σας αναφέρω. Το ζήτημα είναι πως όταν κάποιος υποστηρίζει αυτές τις ιδέες, οφείλει να αγαπάει όλους τους ανθρώπους. Και τον ομοϊδεάτη του και τον συμπατριώτη του και τον φασίστα και τον Τούρκο και τον ομόθρησκο και τον αλλόθρησκο! Δε γίνεται να κάνουν εκπτώσεις στις ομάδες που δεν χωνεύουν. Όταν λέμε ότι υποστηρίζουμε κάποιες ιδέες, πρέπει να το κάνουμε έμπρακτα. Οτιδήποτε άλλο καθώς και τα «ναι μεν αλλά», ξεσκεπάζουν την μίζερη υποκρισία. Νομίζετε ότι αυτά τα δύο περιστατικά που σας παρέθεσα, δείχνουν ανθρώπους που ασπάζονται όντως έναν κόσμο Ισότητας και Ελευθερίας; Τέτοια άτομα κάνουν αναχρονιστική πρόοδο.

Πρόσωπα υποκρισίας
Σε αυτό το κείμενο έγραψα πολλές φορές τη λέξη «υποκρισία». Δεν είναι τυχαίο γιατί όλο αυτό που σας περιγράφω περί υποκρισίας πρόκειται. Όταν βλέπω κάποιους δήθεν προοδευτικούς που έχουν και καλά ριζοσπαστικές ιδέες να βρίζουν όσους δε συμπαθούν, να ρίχνουν κατάρες σε όσους διαφωνούν, να μπλοκάρουν επειδή ακούνε απόψεις που δε τους βολεύουν, τότε λυπάμαι αλλά μόνο για υποκρισία μπορώ να κάνω λόγο. Δεν βλέπω σε αυτούς την επιδίωξη της Ισότητας και της Ελευθερίας αλλά βλέπω σε αυτούς Πρόσωπα υποκρισίας. Δεν είναι τίποτα άλλο από Πρόσωπα υποκρισίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου