Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Οι διακοπές και η σημασία τους

Αναγνώστες των Δυναμικών Σκέψεων όπως θα έχετε παρατηρήσει δεν υπήρχαν αναρτήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό συνέβη διότι ο συγγραφέας και διαχειριστής αυτού του ιστολογίου είχε πάει διακοπές. Τώρα όμως είναι και πάλι εδώ και θα σας γράψει κάποια πράγματα για εκείνες τις περίφημες διακοπές που όλοι θέλουμε.

Όλοι τις θέλουν
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι θέλουν να πάνε λίγες μέρες κάπου, να ξεφύγουν από την μίζερη καθημερινότητα και να αλλάξουν παραστάσεις. Δυστυχώς όμως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τη ρουτίνα, είτε λόγω οικονομικών προβλημάτων είτε εξαιτίας πολλών υποχρεώσεων. Πραγματικά όμως οι διακοπές έχουν πολλά οφέλη στη διάθεσή μας αλλά ακόμα και στην υγεία μας και σε αυτό το άρθρο θα τα εξηγήσουμε όλα αναλυτικά.

Ξεφεύγουμε
Έγραψα στην αρχή του άρθρου ότι θέλουμε να πάμε διακοπές κυρίως για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και ο,τι μας ταλαιπωρεί. Τι σημαίνουν στην ουσία οι διακοπές; Σταμάτημα όλων ή σχεδόν όλων των δραστηριοτήτων που κάνουμε στην καθημερινότητά μας, και αυτό μας αναζωογονεί, μας ανανεώνει και χάρη στις διακοπές γεμίζουμε τις μπαταρίες για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που μας περιμένουν.

Χωρίς άγχος
Το άγχος είναι παρόν στη ζωή μας και είναι κάτι που δε το θέλουμε καθόλου. Στις διακοπές το άγχος φεύγει και μένουμε χωρίς αυτό και είμαστε ξένοιαστοι. Δεν σκεφτόμαστε τα προβλήματα που έχουμε αφήσει προσωρινά πίσω. Κάνουμε ένα διάλειμμα για να επιστρέψουμε δριμύτεροι.

Νέες εμπειρίες
Κάτι που μας ενθουσιάζει όταν πάμε σε νέα μέρη, είναι η αλλαγή των εικόνων που μας περιτριγυρίζουν, τα νέα τοπία που συναντάμε και τις νέες γνωριμίες που κάνουμε. Όλα αυτά λειτουργούν θετικότατα στην ψυχολογία μας, κάτι που είναι απαραίτητο στη ζωή μας, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από πολλά χαρούμενα γεγονότα. Το πιο σημαντικό όμως από τις νέες εμπειρίες που αποκτάμε είναι οι αναμνήσεις, οι οποίες μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή.

Υγεία
Σε αυτό το άρθρο έγραψα ότι έχουμε και οφέλη στην υγεία μας και δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς γιατί. Όταν αποκτάμε νέες εικόνες και εμπειρίες, όταν κάνουμε κάτι διαφορετικό, ανανεωνόμαστε και αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στη διάθεσή μας, άρα και στην υγεία μας.

Τελειώνουν...
Στις διακοπές, αξίζει να πούμε ότι υπάρχει ένα σημαντικό μείον. Τελειώνουν όπως όλα τα ωραία. Όσο χαιρόμαστε που ξεκινάνε οι διακοπές μας, άλλο τόσο στεναχωριόμαστε που τελειώνουν. Είμαι βέβαιος ότι έχετε νιώσει και εσείς αυτό το συναίσθημα, πιστεύω όμως ότι πρέπει να αρπάξουμε τα οφέλη που μας δίνουν και να μας κάνουν πιο δυνατούς.

Κάτι ακόμα...
Κλείνοντας το άρθρο, θέλω να σας γράψω κάτι ακόμα, είναι σημαντικό. Είναι αλήθεια πως οι εξελίξεις πέφτουν βροχή τις τελευταίες μέρες, όμως προτίμησα να ξεκινήσω με ένα αισιόδοξο άρθρο μιας και γύρισα σήμερα από τις δικές που διακοπές, οι οποίες με ανανεώσανε και μου προσέφεραν τα οφέλη που σας περιέγραψα. Ελπίζω να συμφωνείτε και εσείς με όσα γράφω εδώ. Είναι γνωστό ότι μας έχουν πάρει πολλά οι κυβερνήτες και οι Ευρωπαίοι, δεν πρέπει όμως να μας πάρουν την αισιοδοξία μας. Πρέπει να την κρατήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου