Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Η Ελλάδα καίγεται! Εμείς τι κάνουμε;

Έκτακτο άρθρο σήμερα για τις Πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες! Δεν μπορούν να είναι τυχαίες! Η Ελλάδα καίγεται!!!!
 
Φωτιές παντού
Η Ελλάδα καίγεται!!! Στην Αττική, Λακωνία... Η Ελλάς καίγεται!! Συνεχώς αυξάνονται τα μέτωπα!!! Το βλέπετε και εσείς!!

Τυχαία άραγε;
Οι φωτιές αυτές δεν πρέπει να είναι τυχαίες! Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για πολιτικούς σκοπούς! Λίγος χρόνος μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου, άρχισαν οι φωτιές! Όπως και να έχει, είναι απαράδεκτο για πολιτικά παιχνίδια, να καταστρέφεται η χλωρίδα και η πανίδα μας, να χάνονται περιουσίες, να κινδυνεύουν ζωές!

Σαν το 2007
Σας θυμίζει τίποτα αυτή η κατάσταση; Μα βεβαίως τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία και από τότε αλλά κυρίως αργότερα είχε στηθεί ένα σκηνικό, το οποίο είχε σκοπό να ρίξει τον Καραμανλή, κάτι που τελικά έγινε δυο χρόνια μετά. Δεν θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο, οι Πυρκαγιές να στοχεύουν σε πολιτικά παιχνίδια, όπως ανέφερα προηγουμένως!

Ποιος σκοπός;
Αν όντως πρόκειται για κάποιον πολιτικό σκοπό, τότε δύο πράγματα συμβαίνουν. Είτε προσπαθούν να ρίξουν την Κυβέρνηση, όπως έγινε και με τον Καραμανλή είτε αυτές οι φωτιές έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την ψήφιση των μέτρων στη βουλή.

Χλωρίδα-Πανίδα
Με τη φωτιά όπως γνωρίζετε καταστρέφεται η χλωρίδα και η πανίδα και εμείς έχουμε και τις δύο πλούσιες! Γιατί δεν εκτιμάμε αυτό τον φυσικό πλούτο που μας έχει χαριστεί; Γιατί καίμε τις εκτάσεις μας για χρηματικά συμφέροντα; Στεναχωριέμαι όταν πληγώνουμε τη φύση με αυτό τον τρόπο.

Κρατικός Μηχανισμός
Θα είχαμε αποφύγει πολλές πυρκαγιές αν ο κρατικός μηχανισμός λειτουργούσε σε αυτή τη χώρα. Θα μπορούσε το κράτος να προσλάβει περισσότερους δασοφύλακες, να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά, να έχουμε έτοιμο σχέδιο! Αλλά δυστυχώς το κράτος μας, πάντα αλλού αρμενίζει.

Εμείς τι κάνουμε;
Δυστυχώς κοιτάμε αποσβολωμένοι τα γεγονότα, κοιτάμε ατάραχοι τα δάση μας να καίγονται, θα μου πείτε ότι όταν ξεσπάσει μια φωτιά δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Μπορούμε όμως να μην πετάμε σκουπίδια στα δάση, να ψήνουμε κοντά στη βρύση, να προσέχουμε στο κάψιμο των ξερόχορτων! Δυστυχώς εκτός από τις ηθελημένες πυρκαγιές, υπάρχουν και οι ακούσιες και αυτές με εξοργίζουν περισσότερο, διότι αν προσέχαμε όλοι μας, θα είχαμε αποφύγει έναν πολύ σημαντικό αριθμό πυρκαγιών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου