Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Άγιος Παΐσιος! Ένας χαρισματικός άνθρωπος

Χαιρετώ τους αναγνώστες! Σήμερα είναι η πρώτη γιορτή του νέου μας Αγίου και αυτή είναι η τέλεια αφορμή για να γράψω ένα μικρό άρθρο, ίσα-ίσα για να εκφράσω τον θαυμασμό μου.

Λίγα λόγια...
Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου 1924 - 12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015.
Το κείμενο είναι από τη Βικιπαίδεια.

Το έργο του
Το έργο του Γέροντα Παϊσίου ήταν εξ ολοκλήρου πνευματικό. Από μικρό παιδί ήταν εργατικός αλλά και εξέφραζε πάντα την αγάπη του για την Ορθοδοξία μας και όχι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά. Όταν ήταν μοναχός ήταν φιλόξενος με όλους και συζητούσε με όλους, έδινε επίσης πρακτικές συμβουλές για οικογενειακά θέματα και πάντα έλεγε στον κόσμο ότι όλα θα πάνε καλά και ότι ο Θεός έχει τη λύση.

Προφητείες
Δυστυχώς η πλευρά που προβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης, είναι εκείνη των προφητειών ενώ το έργο του προβάλλεται ελάχιστα, το έχω παράπονο είναι η αλήθεια. Ο Θεός του εμπιστεύθηκε κάποιες σημαντικές πληροφορίες για το έθνος μας και είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από εσάς τις έχετε ακούσει και από ότι φαίνεται τα γεγονότα ξεκινούν.

Ανεξήγητες αντιδράσεις
Σε αυτό το σημείο, νιώθω την ανάγκη να ρωτήσω: Γιατί αυτές οι ανεξήγητες αντιδράσεις; Συγκεκριμένα αναφέρομαι στον χλευασμό από αθεϊστές που το παίζουν έξυπνοι και πάντα βρίσκουν την ευκαιρία της προσοχής. Διάβασα μέχρι ότι ο Γέροντας ήταν μισογύνης και εχθρός του Ελληνισμού! Τέτοια ψέματα! Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όσοι είναι πραγματικά καλοί άνθρωποι, κυριολεκτικά καλοί συγκεντρώνουν το περισσότερο μίσος. Αξίζει να σημειώσω ότι ο Γέροντας, αν κάποιος τον έβριζε δεν θα τον πείραζε καθόλου, αν κάποιος όμως έβριζε τα θεία θα τον πείραζε και θα μιλούσε. Μιλάμε για ένα μεγαλείο ψυχής.

Αγαπητοί αναγνώστες, όσοι διαβάσατε το άρθρο μου, σας προτρέπω να δείτε το βίντεο που σας παραθέτω πιο κάτω. Η «κοινωνική ανατολή» παίρνει συνέντευξη από μια συμμαθήτρια του Αγίου, Βεατρίκη Καλαϊτζή  και μας αποκαλύπτει ενδιαφέροντα πράγματα για τη ζωή του και για το έργο του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου