Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Μαγεία

Έχετε αναρωτηθεί αν υπάρχει μαγεία; Αν υπάρχουν σκοτεινές δυνάμεις; Μήπως κάποιος φίλος σας ή γνωστός σας έχει πέσει θύμα σκοτεινών δυνάμεων ή ακόμα αν έχετε πέσει εσείς οι ίδιοι θύματα μαγείας; Τι λένε οι ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και φυσικοί; Τι υποστηρίζει η εκκλησία; Άλλο ένα θέμα μεταφυσικού χαρακτήρα από τις Δυναμικές Σκέψεις.

Ορισμός
Τι είναι μαγεία; Μαγεία είναι κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις που τις επικαλούνται κάποιοι ειδικοί, μέσω αυτών μπορεί ένας απλός άνθρωπος να καταραστεί έναν άλλο άνθρωπο, να μάθει κάποιος το μέλλον του και άλλα πράγματα πιθανώς.

Μάγοι και Μάγισσες
Αυτοί που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις δυνάμεις λέγονται μάγοι και μάγισσες. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι οι περισσότεροι από αυτούς που συστήνονται ως ειδικοί είναι τσαρλατάνοι, για αυτό βλέπουμε πολλούς ανθρώπους να πιάνονται κορόιδα. Προσοχή λοιπόν.

Η Μαγεία στη ζωή μας
Είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας, καταφεύγουν σε μάγισσες και χαρτορίχτρες για να μαγέψουν κάποιον ή να μάθουν το μέλλον τους και άλλα. Το θέμα είναι ότι τα μάγια έχουν επίδραση στη ζωή του θύματος. Υπάρχουν ανθρώπινες μαρτυρίες που λένε ότι έχουν πέσει θύματα σκοτεινής μαγείας και κυριολεκτικά η ζωή τους καταστράφηκε. Μαγεία ή ατυχείς συγκυρίες; Ποιος ξέρει;

Η Άποψη της Εκκλησίας
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε την άποψη της Εκκλησίας για τα μαγικά, που είναι σχετικά βιβλική. Η Εκκλησία λοιπόν, λέει ότι όντως υπάρχουν μάγια αλλά ο Θεός για ασφάλεια του ανθρώπου δεν επιτρέπει να χρησιμοποιεί σκοτεινές δυνάμεις που μπορούν να τον βλάψουν. Σύμφωνα με την Εκκλησία, όποιος καταφεύγει στη Μαγεία, καταφεύγει αυτομάτως και στον εκπεσόντα Άγγελο. Εν κατακλείδι όταν καταφεύγουμε σε μάγους και μάγισσες, ζητάμε βοήθεια και από τον διάβολο, να μας λείπει τέτοια βοήθεια.

Η Άποψη της Επιστήμης
Η Επιστήμη (στην προκειμένη Ψυχολόγοι, Κοινωνιολόγοι και Φυσικοί) ξεκαθαρίζει ότι μαγεία δεν υπάρχει. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος είναι ένα νοήμον Ον που μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Αυτά περί μαγείας είναι δημιουργήματα του μυαλού μας.

Ο Άγιος Κυπριανός
Μπορούμε πάντως να αιτιολογήσουμε ότι υπάρχει μαγεία, παρουσιάζοντας τον Βίο του Άγιου Κυπριανού. Ο Άγιος Κυπριανός ήταν ένας μάγος, ξακουστός. Ένας ειδωλολάτρης είχε ερωτευτεί μια Χριστιανή, την Ιουστίνη, ο ειδωλολάτρης ζήτησε από τον Κυπριανό να την μαγέψει για να ενδώσει στον ερωτά του, όμως προς μεγάλη έκπληξη του Κυπριανού κανένα μαγικό δεν έπιασε σε αυτή την πολύ καλή και αφοσιωμένη στην πίστη της, κοπέλα, ύστερα ο Άγιος Κυπριανός ζήτησε να βαπτιστεί Χριστιανός και να γίνει Ιερέας, ενώ έκαψε τα βιβλία μαγείας που είχε πιο πριν. Πληροφοριακά τιμάται κάθε χρόνο στις δύο Οκτωβρίου.

Συμπέρασμα
Το Συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την ανάρτηση είναι ότι υπάρχει μεν μαγεία αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, όπως θέλει να παρουσιάζεται. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να ασχολούνται με αυτά τα πράγματα, διότι όποιος τρώγεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Η μαγεία δεν είναι κάτι απαραίτητο στη ζωή μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου