Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Καλωσόρισες ΕΡΤ Α.Ε!

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα, καθώς δύο χρόνια μετά το μαύρο της προηγούμενης κυβέρνησης στην ΕΡΤ, εκείνη επιστρέφει εκεί που ανήκει! Πάμε να δούμε και να σχολιάσουμε τα γεγονότα της ημέρας!!

Αποκατάσταση της αδικίας
Έχω ξαναπεί ότι έτσι όπως έκλεισε αλλά και ο λόγος που έκλεισε η ΕΡΤ, ήτανε μια αδικία και η ενέργεια αυτή δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι πάλεψαν, αντιστάθηκαν και τελικά νίκησαν.

Εκπομπή καναλιών
Πρέπει να πούμε βέβαια ότι δεν επέστρεψαν όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, αυτό θα γίνει σταδιακά. Πάμε να δούμε τα κανάλια που εκπέμπουν αυτή την στιγμή καθώς και να πούμε πότε θα εκπέμψουν τα κανάλια που λείπουν.

1) ΕΡΤ1: Είναι η πρώην ΕΤ1 η οποία αυτή την στιγμή εκπέμπει. Σήμερα είχε και θα έχει ενημερωτικές εκπομπές, το πρωί μας καλωσόρισε στην μετά του μαύρου εποχή η εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», συνεχίστηκε η εκπομπή του προγράμματος... Στις τέσσερις είχαμε την εκπομπή «ON ERT», η οποία και αυτή είναι ενημερωτική. Αυτή τη στιγμή έχουμε την εκπομπή «Η ΕΡΤ επιστρέφει» ενώ στις εννιά θα ακολουθήσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το πρώτο της ΕΡΤ ενώ θα προβληθεί και το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας.

2) ΕΡΤ2: Είναι η πρώην ΕΤ2/ΝΕΤ η οποία και αυτή εκπέμπει. Αυτό το κανάλι είναι ψυχαγωγικού χαρακτήρα και σήμερα έχει δείξει και θα δείχνει ντοκιμαντέρ και έργα. Θα πάρει δηλαδή τον χαρακτήρα της πρώην ΕΤ1. Σήμερα βέβαια το ενδιαφέρον είναι στο πρώτο κανάλι.

3) ΕΡΤ3: Είναι η πρώην ΕΤ3 η οποία δεν έχει ανοίξει και δεν εκπέμπει μαζί με τα υπόλοιπα κανάλια. Η Διοίκηση μας έχει ενημερώσει ότι θα πάρει οχτώ με δέκα ημέρες για να επαναλειτουργήσει το τρίτο κανάλι διότι δεν έχει οριστεί ακόμη διοικητική επιτροπή. Μπορείτε ωστόσο να τη δείτε διαδικτυακά στο http://www.ertopen.com. Το τρίτο κανάλι θα είναι η φωνή της περιφέρειας όπως και πριν.

4) ΕΡΤ HD: Είναι το κανάλι υψηλής ευκρίνειας και όταν εξέπεμψε για πρώτη φορά το 2011, συντάραξε τα ιδιωτικά κανάλια και κατηγόρησαν την ΕΡΤ για αθέμιτο ανταγωνισμό. Το κανάλι υψηλής ευκρίνειας πλέον λειτουργεί όλο το 24ωρο μεταδίδοντας τα προγράμματα της ΕΡΤ σε υψηλή ευκρίνεια.

5) ΕΡΤ World: Δεν έχει εκπέμψει ακόμα και δεν έχουμε κάποια πληροφορία ακόμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξανά εκπέμψει, όπως μας είπε η Διοίκηση. Η ομογένεια χρειάζεται το κανάλι της.

6) ΕΡΑ: Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ΕΡΑ; Κανένας φυσικά. Αυτή την στιγμή εκπέμπουν η ΕΡΑ 1, η ΕΡΑ 2 (2ο πρόγραμμα), η ΕΡΑ 3 (3ο πρόγραμμα), η ΕΡΑ Σπορ, η ΕΡΑ 5 (φωνή της Ελλάδας) και η ΕΡΑ Κόσμος. Εκπέμπουν επίσης και οι περισσότεροι περιφερειακοί σταθμοί αλλά όχι όλοι. Η ΕΡΑ θα επανέλθει ολοκληρωτικά τις επόμενες ημέρες, έτσι όπως ήταν πριν το κλείσιμο.

Χρονικό: Πέμπτη 11/6/2015
06:00: Ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος της χώρας και μας εισάγει στο πρόγραμμα. Εμφανίζονται τα λογότυπα της ΕΡΤ Α.Ε
06:01: Ξεκινάει η πρώτη ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τους Νίκο Αγγελίδη και Βασιλική Χαϊνά.
10:00: Δεύτερη ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ με τους Μαριλένα Κατσίμη και Γιάννη Δάρρα.
16:00: Ακολούθησε η εκπομπή «ON ERT» με τους Ελένη Χρονά και Ανδρέα Ροδίτη.
19:14: Ειδική εκπομπή για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στην οποία βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής.
20:00: Ο κόσμος έξω είναι πολύς και ξεκινάνε εορταστική συναυλία στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ τα Μουσικά Σύνολα. Η συναυλία μεταδίδεται από το Δεύτερο Πρόγραμμα.
21:00: Το πρώτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το οποίο παρουσιάζει ο Πάνος Χαρίτος. Το αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.
22:17: Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας, ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε για το κλείσιμο της ΕΡΤ προβάλλεται και ακολουθεί συζήτηση με τον δημιουργό.

Υψηλές Προσδοκίες
Εγώ και όλη η κοινωνία έχει από την ΕΡΤ υψηλές προσδοκίες. Ελπίζουμε σε αντικειμενική ενημέρωση από το Δημόσιο Κανάλι της χώρας μας.

Καλωσόρισες πίσω ΕΡΤ! Πιστεύουμε σε εσένα! Μπορείς να είσαι ανεξάρτητη! Το έχεις αποδείξει! ΚΑΛΉ ΑΡΧΉ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου