Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Ο αθεϊσμός είναι θρησκεία

Ναι αγαπητοί αναγνώστες. Όσο και αν φαίνεται περίεργο ο αθεϊσμός είναι μια θρησκεία, την οποία οι Δυναμικές Σκέψεις θα σας παρουσιάσουν στο σημερινό άρθρο τους. Κρατηθείτε γιατί οι πληροφορίες είναι συνταρακτικές. Όλη η αλήθεια για αυτή την θρησκεία, μόνο εδώ!

Ιστορικό Πλαίσιο
Δεν υπάρχει σαφές ιστορικό πλαίσιο για τον αθεϊσμό, ωστόσο ξεκινάει από πολύ παλιά αλλά σήμερα έχει εδραιωθεί σε όλο τον κόσμο.

Πεποιθήσεις
Οι άθεοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει Θεός και Τον αρνούνται με κάθε τρόπο σε βαθμό μάλιστα που γίνονται εριστικοί προσπαθώντας να πείσουν τους άλλους. Πιστεύουν μόνο σε αυτή την ζωή και όχι στην μεταθανάτια και αυτό που διαφοροποιεί τον αθεϊσμό από τις υπόλοιπες θρησκείες είναι το γεγονός ότι είναι μια θρησκεία χωρίς Θεό! Ο κόσμος λένε ότι δεν ξέρουν πως δημιουργήθηκε αλλά έχουν την πεποίθηση ότι το σέρν θα τους δώσει την απάντηση που ζητούν, μιας και έχουν κάνει την ίδια την επιστήμη Θεό. Υποθέτουν ωστόσο είτε ότι ο κόσμος είναι αιώνιος και δεν δημιουργήθηκε ποτέ, είτε δημιουργήθηκε από ένα αιώνιο σωματίδιο.

Ιερά Κείμενα
Φυσικά οι άθεοι έχουν Ιερά Κείμενα, ποια είναι όμως αυτά; Ιερά Κείμενα θεωρούν βιβλία μεγάλων άθεων επιστημόνων και φιλοσόφων, όπως τα βιβλία του Ριχάρδου Ντόκινς, του Στίβεν Χόκινγκ, του Επίκουρου και του Νίτσε και πολλά άλλα βέβαια της ίδια κατηγορίας.

Λατρεία
Για Θεό έχουν την επιστήμη, την οποία την υπερασπίζονται σε ο,τι και αν κάνει. Πιστεύουν ότι τα ξέρει όλα και μπορεί να τα αποδείξει και όλα, για αυτό δείχνουν την αγάπη τους για εκείνη, είναι ανεκτίμητη και την δείχνουν σε κάθε ευκαιρία.

Κλάδοι
Ο αθεϊσμός χωρίζεται σε τρεις κλάδους. Πάμε να τους δούμε:
1) Απλός αθεϊσμός: Αποτελούσε στην αρχή ενιαίο κλάδο αλλά μετά διασπάστηκε. Πιστεύουν στην Μη ύπαρξη του Θεού και στην αποτελεσματικότητα της επιστήμης.
2) Αγνωστικισμός: Οι αγνωστικιστές είναι περισσότερο διπλωμάτες. Λένε ότι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει Θεός, ούτε μπορεί και να αποδειχθεί.
3) Άθρησκοι: Διαφοροποιούνται σημαντικά με τις άλλες δύο ομάδες. Πιστεύουν σημαντικά στην Επιστήμη και την ύπαρξη του Θεού αλλά αρνούνται όλες τις θρησκείες καθώς λένε ότι δεν είναι έγκυρες, διαφωνούν σημαντικά ωστόσο με τους άλλους δύο κλάδους.

Εσχατολογία
Ο κόσμος λένε ότι θα τελειώσει ακαριαία από την απουσία του ήλιου ή από άλλα αστρικά φαινόμενα, κάτι σαν την ταινία "2012" δηλαδή.

1 σχόλιο:

  1. επιπεδου δημοτικου η αναλυση
    ειναι προφανες οτι ο αθεισμος δεν ειναι θρησκεια
    και εχουν γραφτει τοσα κειμενα και ιστορικες αναφορες για την καταγωγη των θρησκειων
    και των κοινωνικο τους ρολο που αυτεςν οι απλουστευσεις που γραφεις δεν ειναι ουτε για την τατιανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή