Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Μεταφυσικός Κόσμος

Σήμερα θα σας γράψω τις σκέψεις μου για την ύπαρξη του Μεταφυσικού Κόσμου. Υπάρχουν βέβαια και πιο εξειδικευμένα θέματα για τα οποία θα σας πω την γνώμη μου σε επόμενες αναρτήσεις. Τώρα πιστεύω ότι μια γενική γνώμη για το Μεταφυσικό, είναι αρκετή.

Φυσικό και Μεταφυσικό
Για αρχή είναι σημαντικό να κάνω έναν διαχωρισμό στον Φυσικό και Μεταφυσικό κόσμο. Ο φυσικός κόσμος, είναι ο κόσμος που βλέπουμε, ακούμε, μυρίζουμε, γευόμαστε και ακουμπάμε. Είναι δηλαδή ο κόσμος τον οποίο μπορούμε να αντιληφθούμε με τις αισθήσεις μας. Ο φυσικός κόσμος επίσης λειτουργεί με τους δικούς του νόμους, οι οποίοι είναι εμπνευσμένοι από τον Δημιουργό και η επιστήμη μας βοηθά να κατανοήσουμε αυτό τον κόσμο. Το Μεταφυσικό κατά τη γνώμη μου, είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι ένας κόσμος, τον οποίο ο καθένας μας τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να τον επισκεφτούν, τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία ή ακόμα καλύτερα το μεταφυσικό επισκέφτηκε τους ανθρώπους. Μπορούμε να μάθουμε για αυτόν τον κόσμο, όχι με τη βοήθεια της επιστήμης αλλά με τη βοήθεια των προσωπικών μας εμπειριών.

Η επιθυμία του ανθρώπου
Ο άνθρωπος πάντα είχε, έχει και θα έχει την επιθυμία να ανακαλύπτει νέα πράγματα. Το Μεταφυσικό εννοείται ότι δεν θα μπορούσε να του ξεφύγει. Έχουν ασχοληθεί με τον Μεταφυσικό κόσμο, φιλόσοφοι, διανοούμενοι, ακόμα και απλοί άνθρωποι, ακόμα και αυτοί που χλευάζουν την ύπαρξη του μεταφυσικού κόσμου. Ακόμα και η επιστήμη έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της, ερευνώντας για παράδειγμα τις μεταθανάτιες  εμπειρίες.

Ο κόσμος των ιδεών
Ένα από τα ζητήματα που απασχολούσε το φιλοσόφους ήταν και εκείνος ο μεταφυσικός κόσμος. Εδώ σας παραθέτω ένα παράδειγμα. Ο Πλάτωνας, έλεγε ότι εκτός από τον κόσμο που ζούμε, υπάρχει και ο κόσμος των ιδεών, ένας ιδεατός κόσμος που κατοικούν άυλες μορφές. Ανάλογο ενδιαφέρον έδειξαν ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης και άλλοι φιλόσοφοι από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Μεταφυσικό και θρησκείες
Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε γνώμη ή να ξέρουμε ούτε καν στο περίπου πως είναι ο Μεταφυσικός Κόσμος, αν δεν υπήρχαν οι θρησκείες. Εκείνες λοιπόν, μας δίνουν πολλές πληροφορίες για τον μεταφυσικό κόσμο, ο οποίος μας εμπνέει δέος. Θεωρώ λοιπόν ότι οι θρησκείες μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ να καταλάβουμε πως είναι αυτός ο ιδεατός κόσμος.

Συνάντηση με το Μεταφυσικό
Το σίγουρο σε αυτή τη ζωή και στον φυσικό κόσμο, είναι ότι ο βιολογικός μας κύκλος τελειώνει. Τι γίνεται όμως με την ψυχή μας; Εδώ παίρνουμε πάλι πληροφορίες από τις θρησκείες οι οποίες μας λένε ότι μπαίνουν από τον φυσικό, στον μεταφυσικό κόσμο και συναντούν τον Δημιουργό. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι η συνάντησή μας με τον μεταφυσικό κόσμο, είναι σίγουρη.

Συνάντηση Φυσικού και Μεταφυσικού
Είναι δυνατόν να έχουμε συνάντηση αυτών των δύο κόσμων. Φυσικά και είναι και τέτοιες συναντήσεις μας εντυπωσιάζουν και μένουμε με το στόμα ανοιχτό. Είναι τα λεγόμενα θαύματα, στα οποία οι νόμοι της φύσης αναστέλλονται και συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Συνήθως είναι προσωπικά, για παράδειγμα ένας ασθενής ενώ δεν έχει καμία πιθανότητα για να ζήσει, θεραπεύεται ως διά μαγείας αλλά έχουμε και επαναλαμβανόμενα και δημόσια θαύματα. Ένα από αυτά είναι η ετήσια αφή του Αγίου Φωτός, το οποίο είναι μία από τις πολλές πιστοποιήσεις ότι υπάρχει και κάτι ανώτερο πέρα από τον πεπερασμένο και υλικό κόσμο που ζούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου